Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Edge distance-based topological indices of strength-weighted graphs and their application to coronoid systems, carbon nanocones and ▫${\rm SiO_2}$▫ nanostructures [Elektronski vir]
    Arockiaraj, Micheal ...
    Povezavni Wienerjev indeks je definiran analogno kot tradicionalni Wienerjev indeks in sicer kot vsota razdalj med vsemi pari povezav grafa. V zadnjih letih je bilo veliko pozornosti namenjeno ... izračunavanju tega topološkega indeksa. Motivirani z izračunavanjem Wienerjevega indeksa s prerezno metodo na osnovi kanonične metrične reprezentacije, v tem članku predstavimo tehniko za izračunavanje povezavnega Wienerjevega indeksa in vozliščno-povezavnega Wienerjevega indeksa. Metoda razdeli originalni graf v manjše utežene kvocientne grafe glede na Djoković-Winklerjevo relacijo. Tehnike so uporabljene za izračun analitičnih izrazov za povezavni Wienerjev indeks in vozliščno-povezavni Wienerjev indeks koronoidnih sistemov, ogljikovih nanocevk in ▫${\rm SiO_2}$▫ nanostruktur. Tehnike so tudi specializirane na subdivizije delnih kock in uporabljene na koronenih benzenoidnih sistemov.
    Source: Molecular informatics [Elektronski vir]. - ISSN 1868-1751 (Vol. 38, iss. 11-12, Nov. 2019, art. 1900039 (16 str.))
    Type of material - e-article ; adult, serious
    Publish date - 2019
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 18845273