Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • The relevance of transnational policy networks : some examples from the European Commission and the Bretton Woods institutions
    Nölke, Andreas, 1963-
    Transnacionalna omrežja politik so z vidika tega, kako globalizacija vpliva na oblikovanje javnih politik, privlačen predmet tako za razvojne študije kot za mednarodne odnose. V odnosih Sever - Jug ... in znotraj politike Evropske unije je omrežja politik mogoče razpoznati kot tipičen rezultat trenutnih preoblikovanj, kar predstavlja izziv prevladujoči državocentrični perspektivi v mednarodni politiki. Članek se osredotoča na primerjavo pristopov, ki obravnavajo omrežja kot nov pristop k upravljanju, in med tistimi, ki uvajajo bolj kritično in analitično perspektivo. Oddaljujoč se od teoretičnega modela, ki analizira omrežja politik kot izmenjavo virov med organizacijami, se članek osredotoča na mednarodne sekretariate, kot so Svetovna banka, Mednarodni denarni sklad in Evropska komisija, kot sekretariate organizacij, ki igrajo ključno vlogo znotraj večine transnacionalnih omrežij politik. Članek zagovarja, da so omrežja politik relevantna le v zelo specifičnih empiričnih razmerah. Iz tega sledi, da bo njihova uporabnost v smislu novega mehanizma upravljanja omejena.
    Source: Journal of international relations and development. - ISSN 1408-6980 (Vol. 6, no. 3, Sep. 2003, str. 276-298, 314, 316)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2003
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 22606429

source: Journal of international relations and development. - ISSN 1408-6980 (Vol. 6, no. 3, Sep. 2003, str. 276-298, 314, 316)
loading ...
loading ...
loading ...