Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Faculty of Economics and Business, Maribor (EPF)
WORKING HOURS / BOOK LENDING: Monday, Wednesday, Friday 8.30 - 14.00, Tuesday, Thursday 8.30 - 17.00. READING ROOM: Monday - Thursday 8.30 - 17.00; Friday 8.30 - 14.00.
  • Vplivni dejavniki pri izločanju dejavnosti: analiza slovenskih podjetij [Elektronski vir] = Factors that influence outsourcing decision: analysis of Slovenian companies
    Bradač, Barbara, 1980- ; Širec, Karin
    Izločanje dejavnosti je v literaturi pogosto obravnavana tema. Prispevek na teoretični in aplikativni ravni obravnava dejavnike, ki vplivajo na izločanje izbranih dejavnosti. Med največkrat ... omenjenimi vplivnimi dejavniki je znižanje stroškov. Vendar pa podjetja izločajo dejavnosti tudi iz drugih dejavnikov, ki so v zadnjih letih celo pred stroškovnimi. Aplikativni del prispevka temelji na empirični raziskavi, kjer smo ugotavljali, kateri so vplivni dejavniki za izločanje dejavnosti v slovenskih podjetjih. Proučevali smo devet skupin vplivnih dejavnikov. Med pomembnimi ugotovitvami raziskave je ta, da med slovenskimi podjetji ne prevladujejo več stroškovni dejavniki, ki spadajo med tradicionalne in so značilni za manj razvita gospodarstva, ampak drugi dejavniki, ki so primerljivi z rezultati raziskav v najrazvitejših državah.
    Type of material - conference contribution
    Publish date - 2010
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 10164508