Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • A cross-cultural comparison of Dan Brown's The Da Vinci code and Patrick Süskind's Das Parfum [Elektronski vir] = Der interkulturelle Vergleich von Dan Brown's The Da Vinci Code und Patrick Süskind's [!] Das Parfum = Medkulturna primerjava Da Vincijeve šifre Dana Browna in Parfuma Patricka Süskinda : magistrsko delo
    Janežič, Špela, 1992-
    Magistrsko delo obravnava kriterije knjižnih uspešnic in se osredotoča na njihovo obravnavo in rabo v ameriškem romanu Da Vincijeva šifra avtorja Dana Browna in v nemškem romanu Parfum avtorja ... Patricka Süskinda. S pomočjo analize izbranih del smo v magistrskem delu skušali odgovoriti na vprašanja o t. i. kriterijih za knjižne uspešnice in kako jih pisatelji dejansko uporabijo. Pri tem ugotavljamo, da pisatelja uporabljata podobne kriterije, kar je nadvse zanimivo in presenetljivo, saj romana izhajata iz dveh popolnoma drugačnih obdobij. Prvo poglavje obravnava knjižne uspešnice in kriterije na splošno. V prvem delu definiramo kriterije in raziskujemo, ali so obravnavani kriteriji sploh potrebni za knjižno uspešnico. Drugi del magistrskega dela se osredotoča na ameriški roman Da Vincijeva šifra, kjer ugotavljamo, da pisatelj v večini upošteva kriterije knjižnih uspešnic. Drugi del je posvečen tudi nemškemu romanu Parfum, ki ne glede na to, da je nastal v 20. stoletju, večinoma upošteva kriterije knjižnih uspešnic ter obenem vrhunsko predstavi vlogo genija. Ponekod je opazno odstopanje od kriterijev, pri čemer ugotovimo, da vsak pisatelj kriterije uporabi na svoj način, jih mestoma priredi, vendar pa to ne vpliva negativno na izzid knjige in nastanek knjižne uspešnice.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [Š. Janežič], 2018
    Language - english, german
    COBISS.SI-ID - 66261858

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 MagBCD JANEŽIČ Š. Cross-cultural
OHK - Germanistika
 MagBCD JANEŽIČ Š. Cross-cultural
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...