Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Možnosti medpredmetnega povezovanja pri pouku geografije in domovinske in državljanske kulture ter etike v osnovni šoli [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Pintar, Patricija, 1993-, pedagoginja in geografinja
    V sodobnem izobraževanju je pomen medpredmetnega povezovanja v bolj celostni obravnavni učnih vsebin iz različnih vidikov. V začetku magistrskega dela so opredeljene terminološke opredelitve in ... razmejitve medpredmetnega povezovanja integriran kurikul, različne faze in ravni ter problemi pri načrtovanju in izvajanju medpredmetnega povezovanja. V nadaljevanju so predstavljene možnosti načrtovanja in izvajanja medpredmetnega povezovanja pri geografiji ter domovinski in državljanski kulturi ter etiki. Predstavljen je formalni okvir s predstavitvijo pristojne zakonodaje, kurikularni dokumenti s poudarkom na analizi učnih načrtov obravnavanih predmetov in institucionalna ter individualna raven. Na koncu teoretičnega dela smo predstavili konkretne možnosti medpredmetnega povezovanja med obravnavanima predmetoma. V empiričnem delu smo izvedli kvalitativno metodo raziskovanja z izvedbo polstrukturiranega intervjuja. Z njim smo pri šestih intervjuvancih pridobivali odgovore na osem raziskovalnih vprašanj. V zaključnem delu magistrskega dela smo predstavili izsledke analize, s katero smo ugotovili, da intervjuvani učitelji v šolskem procesu izvajajo medpredmetno povezovanje, a se ob tem srečujejo z nemalo težavami.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [P. Pintar], 2019
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 69910114

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagB PINTAR P. Možnosti
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagB PINTAR P. Možnosti
loan not possible
loading ...
loading ...
loading ...