Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Institute of Information Science, Maribor (IZUM)
Outside loan is available only to the IZUM staff. Other visitors can consult the material in the reading room, while the members of other libraries can borrow the material through interlibrary loan. The library is open between 8 a.m. and 4 p.m. from Monday to Friday.
  • Zadovoljstvo uporabnikov z novo programsko opremo COBISS/OPAC v Matični knjižnici Kamnik in Knjižnici Čebelarske zveze Slovenije : diplomsko delo
    Marn, Blanka
    Knjižnice so pomembna središča za neomejeno dostopnost knjižničnega gradiva in informacij ter prevzemajo aktivno vlogo pri razvijanju sodobne bralne kulture in informatizirane družbe. Z razvojem ... spleta imajo uporabniki zelo veliko možnosti, da najdejo informacije, ne da bi bilo potrebno obiskati knjižnico in iskati v knjižničnem katalogu. Učinkovit uporabniški vmesnik COBISS/OPAC omogoča uporabnikom samostojno delo. Leta 2010 je IZUM - Inštitut informacijskih znanosti, namestil novo verzijo programske opreme slovenskega bibliografskega servisa COBISS/OPAC, verzijo V6.0. Namen naše raziskave je bil ugotoviti zadovoljstvo uporabnikov z novo programsko opremo COBISS/OPAC v Matični knjižnici Kamnik in knjižnici Čebelarske zveze Slovenije ter ugotoviti kakovost in pravilnost iskanja, dobiti oceno kakovosti zadovoljstva z novo verzijo ter oceno ponujene pomoči knjižničarjev, predstaviti širši okvir raziskovanja uporabnikov knjižnic in opozoriti na nekatere dileme, ki se ob tem pojavljajo in upoštevati mnenje uporabnikov kot izhodišče za izboljšave. Za zbiranje podatkov je bila uporabljena anketa z vprašalniki. Preučene so bile skupine uporabnikov, ugotovljene njihove težave in potrebe ter to, katere segmente programske opreme pogrešajo. Rezultat ankete je bil podatek o podobnosti in razhajanji med splošno in specialno knjižnico. Posebna pozornost je namena izobraževanju uporabnikov za iskanje po COBIB-u in njihovim predlogom za izboljšanje tistega, s čimer niso zadovoljni.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [B. Marn], 2012
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 48326754

Reserve material at the desired pickup location.

Pickup location Material status Reservation
Institute of Information Science, Maribor
available - reading room
Call number – location, accession no. ... Copy status
Knjižnica
0000000002 MARN B. Zadovoljstvo
Knjižnica
02 MARN B. Zadovoljstvo
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...