Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FSS, J. Goričar Central Social Sciences Library, Ljubljana (ODKLJ)
Due to maintenance work, the library will be closed on Friday, August 16, 2024. Opening hours in July and August: 8 a.m. - 3 p.m., Wednesdays 8 a.m. - 5 p.m., Saturdays closed.
 More... 

Subject Headings
    Textbook    Zebra   Research guides
  • Zadovoljstvo z demokracijo v Sloveniji. Deset let kasneje
    Štebe, Janez
    Poraženci in zmagovalci prehoda, pa naj bo to v političnem in ideološkem pogledu ali pa v ekonomskem in v pogledu socialne varnosti, drugačeocenjujejo realnost delovanja demokratičniga režima v ... praksi. Pomembna so tudi pričakovanja posameznih skupin v času preloma. Zložnost prehoda v Sloveniji je v marsičem relativizirala pričakovanja, tako da je zanimivo na podlagi analiz podatkov iz anketne raziskave Demokratizacija ugotavljati, kakšno težo imajo pri pojasnjevanju zadovoljstva z demokracijo ekonomski in politični dejavniki. Ugotovitve kažejo, da je pomembna zlasti sedanja opremljenost za tekmovanje na trgu. Specifično pa prispeva k zadovoljstvu tudidimenzija politične umeščenosti v smislu podpore trenutne vlade in strank v koaliciji. Pozitivne izkušnje glede pravičnosti političnega delovanja lahko prispevajo k nadaljnjemu utrjevanju demokracije.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Let. 37, št. 5, sept./oktober 2000, str. 864-883)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2000
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 20189021

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Let. 37, št. 5, sept./oktober 2000, str. 864-883)

loading ...
loading ...
loading ...