Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FSS, J. Goričar Central Social Sciences Library, Ljubljana (ODKLJ)
Opening hours in July and August: 8 a.m. - 3 p.m., Wednesdays 8 a.m. - 5 p.m., Saturdays closed.
 More... 

Subject Headings
    Textbook    Zebra   Research guides
  • Vloga policy analitika in etične dileme
    Žagar, Katarina
    Razloge za naraščanje pomena policy analize lahko med drugim poiščemo v vse bolj izrazitih težnjah po učinkovitem uresničevanju zahtevnih državnih projektov in vladnih politik ter delovanju v ... političnih sferah sploh. S tem narašča tudi vloga policy analitika. Policy analitik odločevalcem zagotavlja informacije, ki jih potrebujejo za sprejemanje odločitev oziroma reševanje poblemov. Pri tem uporablja ustrezne znanstveno raziskovalne postopke, strokovno znanje in lastne izkušnje. Mogoče je pričakovati še večji razvoj policy delovanja tudi v smislu policy analitik, kot profesionalni poklic. Namen prispevka je poudariti oz. izpostaviti bistvene elemente, ki policy analitika ovirajo ali spodbujajo pri njegovem delu ter poudariti ključne dejavnike, ki karakterizirajo policy analitika v vladni (državni) službi od ostalih znanstvenikov-raziskovalcev.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 36, št. 2, marec/april 1999, str. 304-311)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 1999
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 209352

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 36, št. 2, marec/april 1999, str. 304-311)

loading ...
loading ...
loading ...