Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Miklošič Library FPNM, Maribor (PEFMB)
POLETNI ODPIRALNI ČAS:

Miklošičeva knjižnica - FPNM bo od 17. 6. 2024 do 30. 9. 2024 odprta vsak dan od ponedljka do petka od 8.00 do 14.00.

Srečno.
Kolektiv Miklošičeve knjižnice - FPNM
  • Odnosi med morfološkimi značilnostmi, motoričnimi sposobnostmi in uspešnostjo v alpskem smučanju, 1.del : kanonične korelacije v realnem prostoru
    Rajtmajer, Dolfe
    V treh nadaljevanjih bomo obravnavali korelacijske odnose nekaterih morfloških značilnosti in primarnih motoričnih sposobnosti z dosežki v specialni motoriki pri mladih alpskih smučarjih. V prvem in ... drugem delu bodo prikazani relacijski odnosi v realnem in reduciranem prostoru. Pri tem gre za omejitev vpliva morfološke sestave enitet in njihove poučenosti v alpski smučarski tehniki. V tretjem delu pa bomo v primerjalni študiji več populacij mladih smučarjev preverili v prvem delu postavljeno hipotezo o pomembnem upoštevanju energetske komponente gibanja v sistem uravnavanje smučarskega dosežka. Nekateri podatki kanonične korelacijske analize v realnem prostoru namreč kažejo na močnejše vključevanje mehanizmov za uravnavanje energije.
    Source: Telesna kultura : revija za teoretična in praktična vprašanja telesne vzgoje, športa in rekreacije. - ISSN 0350-4883 (Let. 36, št. 3-4, 1988, str. 12-14 Priloga "Raziskovalna dejavnost")
    Type of material - article, component part
    Publish date - 1988
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 1314308