Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Maribor Public Library - all departments (SIKMB)
Prosimo vas, da pred rezervacijo gradiva izberete ustrezen način obveščanja o prispelem gradivu. V nasprotnem primeru ste sami dolžni spremljati vaše stanje izposoje, knjižnica pa vas o prispelem gradivu posebej ne obvešča. Pri prevzemu gradiva upoštevajte odpiralni čas naših enot. Prosimo, da pri rezervacijah prostega neknjižnega gradiva (CD, DVD...) upoštevate omejitev 5 izvodov oz. 2 izvoda pri igračah. Zadnje 3 številke časopisov in časnikov v čitalnici in zadnje številke v drugih enotah lahko prebirate v prostorih knjižnice. Rezervacije gradiva z lokacijo 19 Izposoja na domu niso možne. V primeru, če rezervacije pravočasno ne prekličete ali gradiva ne prevzamete v 3 delovnih dneh enote, za neprevzeto gradivo zaračunamo po veljavnem ceniku. E-obveščanje ni popolnoma zanesljiv način prenašanja obvestil, zato ste vaše obveznosti dolžni poravnati tudi primeru, če obvestila o nekem dogodku niste prejeli. COBISS+ SPLETNA PLAČILA-prosimo, da pred poravnavo terjatev vrnete gradivo, saj se ob tem evidentira še pripadajoča zamudnina.

POLETNI URNIK 24.6.-31.8.
AKTUALNE INFORMACIJE O ODPIRALNIH ČASIH knjiznica-mb.si
  • ʺMeine Zumutung, Hilfe mit der Feder zu leisten, hat mir viel Freude gemachtʺ : Arthur Achleitner v pismih dr. Pavlu Turnerju
    Matjašič Friš, Mateja
    Prispevek na podlagi ohranjene korespondence predstavlja prijateljski odnos med nemškim pisateljem Arthurjem Achleitnerjem in Pavlom Turnerjem, doktorjem prava, vzgojiteljem, publicistom in mecenom, ... ki se je po upokojitvi leta 1903 za stalno naselil v Mariboru. Achleitner in Turner sta se spoznala najkasneje v začetku pomladi leta 1911, najverjetneje pa že jeseni 1910, ko je Achleitner obiskal "slovensko Pohorje" z namenom, da zbere gradivo za roman, ki ga je pripravljal. Turner je na tajnega dvornega svetnika Achleitnerja, ki je bil prav tako zelo razgledan in svetovljanski, saj se je gibal med kronanimi glavami na številnih evropskih dvorih, napravil velik vtis. O njunem spoštljivem prijateljskem odnosu priča 15 ohranjenih Achleitnerjevih pisem, ki jih je pisal Turnerju v letih 1913 do 1921.
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2016
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 1451909

    Link(s):

    Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si

    Dostop z namenskih računalnikov v prostorih NUK