Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Theological Faculty, Lj. (TEOFLJ)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Andrej Einspieler - katehet in ekshortator
    Snoj, Alojzij Slavko
    Oznanjevalne naloge v Einspielerjevem času izhajajo iz posebnih okoliščin, ki jih opredeluje najprej simbiotično, nato pa včasih tudi napeto razmerje med cerkvenimi in državnimi pravicami posegati na ... področje vzgoje in izobraževanja. Kot duhovnik in član zgodovinskega društva za Koroško postane redni veroučitelj in ekshortator, hkrati pa začasni učitelj slovenskega jezika na novoustanovljeni celovški realki. Zato - poleg pedagoškega in uredniškega dela - piše o vlogi učitelja in šole pri verski in nravstveni vzgoji in raznih didaktičnih vprašanjih, za dijake pripravi pesmarico z molitvenikom in osnutke ekshort - spodbudnih nagovorov, ki jih ima vsako nedeljo in praznik, ter izdajo krščanskega nauka. Pri tem se naslanja na tiste oznanjevalne vire, ki so jih v njegovem prostoru in času najbolj uporabljali, pa tudi najbolj čislali.
    Source: Einspielerjev simpozij v Rimu (Str. 67-81)
    Type of material - conference contribution
    Publish date - 1997
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 1558362