Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Theological Faculty, Lj. (TEOFLJ)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Doživljanje tesnobe v partnerskem odnosu in epidemija COVID-19 : magistrsko delo
    Mravlje, Leja
    V magistrskem delu je bil avtoričin raziskovalni fokus usmerjen v preučevanje doživljanja tesnobe v obdobju pred, med in po epidemiji COVID-19. Raziskovalni vzorec je temeljil na partnerjih s ... predšolskimi otroki. Preučevanje tesnobe je potekalo v kontekstu partnerskega odnosa. V teoretičnem delu magistrskega dela je avtorica opredelila temeljna teoretična izhodišča, ki so pomembna za raziskovanje: bolezen COVID-19, doživljanje stresa in tesnobe kot posledico epidemije, partnerski odnos skozi prizmo teorije navezanosti in skozi starševstvo. Izpostavljeni so tudi izzivi partnerskega odnosa v obdobju pandemije. V empiričnem delu je bila na osnovi fenomenološke metode opravljena analiza polstrukturiranih intervjujev z osebami. Na osnovi intervjujev so bili pridobljeni individualni opisi doživljanj tesnobe v partnerskem odnosu, pred, med in po obdobju pandemije. Rezultati so pokazali, da so udeleženci v raziskavi doživljali več tesnobe v obdobju epidemije kot pa v obdobju pred ali po njej. Še posebej je to veljalo za osebe s psihiatrično diagnozo anksiozne motnje oziroma doživljanjem kronične tesnobe. Največkrat so bili sprožilci tesnobe povezani s stresnim dogodkom na delovnem mestu, s partnerskim konfliktom ali pa z opravljanjem starševske vloge. Manjši del udeležencev je bil sposoben zaznati tesnobo v partnerskem odnosu oziroma prenos le-te v medosebnih odnosih.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [L. Mravlje], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 158432771

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
K1 M 0000002023/0000000010 K1 M 2023/10 available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...