Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
VSE knjižnice (vzajemna bibliografsko-kataložna baza podatkov COBIB.SI)
  • Problem preselitve mladih odraslih v samostojno stanovanje : primer mladih odraslih s stabilno zaposlitvijo v Sloveniji : magistrsko delo
    Milanović, Marina
    Preselitev v samostojno stanovanje predstavlja za mlade odrasle velik izziv in je tesno povezana s pojavom podaljšanega življenja mladih s starši, kar nakazuje tudi čas prehoda od staršev v ... samostojno stanovanje, ki se že leta vse bolj podaljšuje. Vzroke za tak trend bi lahko iskali v slabih pogojih na stanovanjskem in zaposlitvenem trgu, kar mlade odrasle postavlja v ranljiv položaj, saj imajo že v osnovi manjše možnosti za osamosvojitev v smislu preselitve v samostojno stanovanje. Cilj dela je s pomočjo poglobljenih kvalitativnih intervjujev razjasniti poglede mladih odraslih s stabilno zaposlitvijo na glavne dejavnike in razloge, da živijo doma s starši, in ugotoviti, kakšno je njihovo dojemanje samostojnosti. Teoretični del začnem z opredelitvijo ključnih pojmov, sledita pregled prehoda v odraslost skozi čas ter pregled dejavnikov, povezanih s podaljševanjem sobivanja s starši. Nadalje predstavim zakonodajo in stanovanjsko politiko v Sloveniji, zaključim pa s pregledom že opravljenih raziskav o stanovanjski problematiki mladih. Teoretičnim izhodiščem sledi še empirični del z analizo kvalitativnih intervjujev, ki sem jih opravila z višje izobraženimi zaposlenimi mladimi odraslimi, ki še živijo doma pri starših. Na podlagi analize intervjujev sem prišla do ugotovitve, da so finančni viri osrednji dejavnik, zaradi katerega mladi odrasli živijo v izvornem stanovanju s starši.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. Milanović], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 165624323

Nobena knjižnica v sistemu COBISS.SI nima izvoda tega gradiva (gre za elektronski vir ali pa poleg tiskane verzije obstaja tudi elektronska).
loading ...
loading ...
loading ...