Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Ekonomsko-poslovna fakulteta, Maribor (EPF)
POSLOVALNI ČAS/ IZPOSOJA NA DOM: Ponedeljek, Sreda, Petek 8.30 - 14.00. Torek, Četrtek 8.30 - 17.00. ČITALNICA: Ponedeljek, Torek, Sreda, Četrtek 8.30 - 17.00, Petek 8.30 - 14.00. Poletni poslovalni čas (julij-avgust) / Knjižnica in čitalnica: torek in četrtek 9.00 - 14.00.
  • Izobilje brez družbene odgovornosti = globalna revščina? [Elektronski vir] = Affluence with no social responsibility = misery/poverty?
    Mulej, Matjaž ; Hrast, Anita
    Revščina je sodoben globalen pojav. Je posledica dane uporabe in zlorabe dane ekonomske teorije v sinergiji s pretirano specializacijo brez ustvarjalnega med-strokovnega sodelovanja, ki bi dalo pot ... do zadostne in potrebne celovitosti. Družbena odgovornost je med drugim koncept vrednot, s katerimi bi se dala najti pot iz sedanje slepe ulice človeštva, v katero ga vodita koncept gospodarske rasti (ne glede na resnične potrebe po njej) in zloraba eksternih ekonomik. Zato kaže storiti več, da bi vodilni družbeni organi dosledneje podpirali razvoj družbene odgovornosti, na primer z vzpostavitvijo (med-)državne strategije za razvoj družbene odgovornosti, ne da bi vplivni tudi po tej poti zlorabili svoj vpliv. Potrebna je inovacija vrednot/kulture/etike/norm in ekonomske teorije in prakse, da bi človeštvo preživelo.
    Vrsta gradiva - prispevek na konferenci
    Leto - 2008
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 9508380