Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - OHK-Bibliotekarstvo (FFLJ-18)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Model kakovostne šolske knjižnice [Elektronski vir] : zasnova in uresničevanje v praksi = A quality school library model : design and implementation in practice
    Vilar, Polona ; Novak Zabukovec, Vlasta
    V prispevku se naslanjamo na že prej oblikovani osnutek modela kakovostne šolske knjižnice, ilustriramo možnosti za ugotavljanje stanja in izboljšave po posameznih področjih modela ter s tem gradimo ... osnovo za potrditev teoretičnega modela v praksi. Rezultat je oblikovani dokončni model kakovostne šolske knjižnice ter opredelitev kakovostne šolske knjižnice: šolska knjižnica z dobrimi osnovnimi pogoji, zaradi česar lahko načrtuje, izvaja in vrednoti svoje delovanje na ustrezne načine, je interaktivna, dostopna in integrirana, kar je vidno v izidih njenega delovanja: pomembnosti in priljubljenosti ter učinkovitosti. Model kakovostne šolske knjižnice je nato v prispevku tudi predstavljen. Obsega tri ravni in znotraj vsakega njegove elemente: osnovni pogoji (elementi: delovni pogoji, knjižničar, strategija razvoja), načini delovanja (elementi: interaktivna, dostopna, integrirana), izidi delovanja (elementa: pomembna in priljubljena, učinkovita).
    Vrsta gradiva - e-članek ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2022
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 141897731