Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Geografsko izobraževanje je pomemben del izobraževanja za trajnostni razvoj [Elektronski vir] = Geographical education is an important part of education for sustainable development
    Kolnik, Karmen
    Razumevanje in uresničevanje načel uravnoteženega trajnostnega razvoja ni več le del globalnih in državnih razvojnih dokumentov, temveč postaja vse bolj tudi sestavni del znanj ter vzgojnih vrednot v ... izobraževalnem procesu. V izobraževanju in vzgajanju za sonaravno uravnotežen trajnostni razvoj je potrebno graditi na holističnem pristopu ter medpredmetno usklajenem povezovanju tako, da dobijo večjo težo t. i. prenosljivi učni cilji, povezani z aktualnimi pojavi v prostoru: lokalnem, državnem in planetarnem, in v učenčevo aktivnost usmerjene učne metode. V članku je predstavljena komparativna izobraževalna prednost geografije v izobraževanju za trajnostni razvoj. Le-ta se odraža v vsebinski kompleksnosti povezovanja narave in družbein v didaktičnem vzpodbujanju neposredne učne izkušnje raziskovalnega učenja na prostem (terensko delo, ekskurzije, učne poti, raziskovalni tabori.).
    Vrsta gradiva - prispevek na konferenci ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2009
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 16866056