Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Skupnosti prakse kot organizacijsko-učni koncept [Elektronski vir] : študija primera: Mreža Mlada Ulica : diplomsko delo
    Rakovec, Katja, pedagoginja, 1990-
    Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. V teoretičnem delu razložim pojme, ki so ključni za razumevanje problematike diplomskega dela. Posvetim se različnim opredelitvam ... skupnosti in znotraj njih opredelim skupnost, ki je značilna za skupnost prakse. V nadaljevanju izpostavim omrežja posameznika, kot pomemben koncept za delovanje posameznikov in njihovo vpetost v skupnosti. Razmišljam o konceptu javnega prostora, kot prostora, ki mladim in drugim omogoča socialne stike in priložnostno učenje, hkrati pa predstavlja pomemben prostor za učenje v življenju posameznika. Osrednja tema diplomskega dela je model skupnosti prakse kot organizacijsko učni koncept. Tako je zadnji del posvečen teoriji skupnosti prakse, značilnostim skupnosti prakse, prednostim in omejitvam delovanja po konceptu skupnosti prakse. Pomemben del v skupnosti prakse predstavlja prenos znanja, ki se v takem okolju odvija in tako izpostavim tudi učenje in tiho znanje, ki se med člani skupnosti prakse prenaša. V empiričnem delu sem s pomočjo študije primera, kvalitativne metode, raziskovala način delovanja Mreže Mlada ulica kot skupnosti prakse. Zanimalo me je, kako projektni sodelavci ocenjujejo način delovanja Mreže Mlada ulica. Raziskovala sem, katere posebnosti v načinu delovanja zaznavajo projektni sodelavci in nadaljnje raziskujem, katere prednosti in slabosti načina delovanja Mreže Mlada ulica zaznavajo. Ugotovila sem, da je način delovanja, ki je značilen za skupnosti praks, primeren za projekte mladinskega dela, ker omogoča dober prenos znanja med sodelavci, spodbuja delovanje glede na njihov lasten interes in omogoča vključevanje vseh zainteresiranih mladih. S tem se mladim odpre varen prostor, v katerem lahko aktivno sodelujejo in s tem pridobivajo znanje in izkušnje. Nadaljnje sem ugotovila, da ne-hierarhičen način delovanja mlade spodbuja k sodelovanju in soodločanju, kar je skladno z načeli mladinskega sektorja. Pomemben element delovanja skupnosti praks je tudi občutek povezanosti med člani. Podatki so pokazali, da se projektni sodelavci čutijo povezane in to pozitivno vpliva na njihovo aktivno sodelovanje v projektu. Diplomsko delo zaključim s predlogi za izboljšanje načina delovanja Mreže Mlada ulica in z razmislekom o pomembnosti poznavanja načina delovanja Mreže Mlada ulica za druge projekte mladinskega dela.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Rakovec], 2016
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 62595682

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP RAKOVEC K. Skupnosti
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP RAKOVEC K. Skupnosti
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...