Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Pedagoške digitalne kompetence učiteljev in profesorjev osnovnih in srednjih šol v Novem mestu in okolici [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Dragovan, Tina
    Po mnenju številnih avtorjev so bila zadnja leta v razvoju izobraževanja v znamenju paradigmatskega premika, in sicer od paradigme množičnega proizvajanja, k paradigmi znanja, učenja in ... ustvarjalnosti, v kateri je eden ključnih dejavnikov in vse bolj v ospredju, informacijsko komunikacijska tehnologija (v nadaljevanju IKT). Razvoj te je bistveno vplival na številna področja človekovega življenja. Vplival je na gospodarski razvoj držav, ekonomijo, zabavno industrijo, komunikacijo in na izobraževanje, s tem pa na učitelje in njihov način poučevanja. V teoretičnem delu magistrske naloge smo izpostavili definicije različnih teoretikov, ki opredeljujejo pojem IKT, umestili IKT in njen pomen v življenje posameznika in današnjo družbo. Podrobno smo predstavili njeno vlogo v izobraževanju in profesionalnem življenju učiteljev in profesorjev. V nadaljevanju smo opredelili pojma kompetence in digitalne kompetence in slednjega s pomočjo okvirja digitalnih kompetenc podrobno razložili. Osredotočili smo se tudi na lastnosti pedagoške digitalne kompetence, ki jih učitelji potrebujejo za učenje in poučevanje in na koncu podrobneje predstavili nekaj instrumentov za ugotavljanje stopnje digitalne kompetence. V empiričnem delu magistrske naloge pa smo raziskovali, kako različni dejavniki vplivajo na različna področja digitalne pedagoške kompetence. Zanimalo nas je kako na digitalno pedagoško kompetenco na spol, starost in leta poučevanja na šoli, podpornost šolskega okolja do vključevanja IKT v pouk, vrsta šole, kjer poučujejo (osnovna šola, gimnazija ter srednja strokovna in poklicna šola), število izobraževanj, povezanih z IKT, ki so se jih udeležili v času poučevanja in glede na razred oziroma starostno skupino otrok, ki jo poučujejo.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [T. Dragovan], 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 70365026

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagB DRAGOVAN T. Pedagoške
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagB DRAGOVAN T. Pedagoške
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...