Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Parlamentarno nadzorstvo nad obveščevalno-varnostnimi službami: slovenske izkušnje = Parliamentary supervision of intelligence and security services: the Slovene experience
    Anžič, Andrej
    Funkcioniranje parlamentarnega nadzorstva nad obveščevalno-varnostnimi službami je pomembno zaradi ugotavljanja politične odgovornosti tistih, ki te službe vodijo in usmerjajo, ter zaradi varstva ... človekovih pravic. V tem prispevku so posredovane slovenske izkušnje s parlamentarnim nadzorstvom. Marsikatera država, ki se bo v različnem obsegu in z različnimi vsebinami povezovala v dejavnosti Pakta stabilnosti, pa še ni dosegla takšne ravni nadzorstsva nad svojimi službami, da bi lahko ugotovili, ali so vzpostavili sodobna civilno-varnostna razmerja, se bo na slovenskem primeru lažje izognila ponovitvi nekaterih napak ali slabosti. S tem namenom in namenom pomagati s študijo primera ter tako dati prispevek h globalni varnosti, je bil članek napisan.
    Vir: Varstvoslovje : revija za teorijo in prakso varstvoslovja. - ISSN 1580-0253 (Letn. 2, št. 1, 2000, str. 39-45+101-108)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2000
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 401352