Akademska digitalna zbirka SLovenije - logo
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Preskok sistema plitve osnosimetrične bimetalne lupine z uporabo nelinearne teorije = Snap-through of the system for a shallow axially symmetric bimetallic shell using non-linear theory
    Jakomin, Marko, 1967-2011 ...
    V prispevku obravnavamo napetostne, deformacijske in stabilnostne razmere pri tankih, osnosimetričnih plitvih bimetalnih lupinah. Po teoriji drugega reda, ki upošteva ravnotežje sil na deformiranem ... telesu, podajamo model z matematičnim opisom geometrije sistema, premikov, napetosti in termoelastičnih deformacij. Enačbe temeljijo na teoriji velikih premikov. Kot primer predstavljamo rezultate za krogelne lupine, ki jih aproksimiramo s parabolično funkcijo. Poleg prosto polozenih lupin obravnavamo tudi vrtljivo in konzolno vpete lupine ter lupine, ki so poleg segrevanja obremenjene tudi s silo v temenu. Deformacijsko krivuljo in temperaturo preskoka računamo numerično z nelinearno strelsko metodo.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Letn. 52, št. 12, dec. 2006, str. 785-816)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 9821211