СИTE библиотеки (заемна библиографско-каталошка база на податоци COBIB.MK)
 • "Кралството на Словените" од Мавро Орбини како извор за македонската средновековна историја
  Ристовска-Јосифовска, Билјана
  Вид граѓа - стручна монографија ; возрасни, сериозна (не е белетристика)
  Издавање и производство - Прилеп : Институт за старословенска култура ; Скопје : Матица македонска, 2001
  Јазик - македонски
  ISBN - 9989-9870-5-X; 9989-48-406-6
  COBISS.MK-ID - 47331338

Библиотека/институција Место Акроним За зајмување Други фондови
Библиотека 'Кочо Рацин', Тетово Тетово КРТЕ надвор од библиотека 2 прим.
НУ Универзитетска библиотека 'Св.Кл.Охридски', Битола Битола УББИТ надвор од библиотека 2 прим.
во читалница 1 прим.
Библиотека 'Григор Прличев', Охрид Охрид ГПОХ надвор од библиотека 1 прим.
Градска библиотека 'Борка Талески' Прилеп Прилеп ГБПП надвор од библиотека 1 прим.
НУ Центар за култура 'АСНОМ', Гостивар Гостивар БИБГВ надвор од библиотека 1 прим.
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК во читалница 2 прим.
не е за зајмување 1 прим.
НУ Завод и Музеј - Прилеп Прилеп ЗМПП во читалница 1 прим.
НУ-Универзитетска библиотека 'Гоце Делчев', Штип Штип НБГДСТ не е за зајмување 1 прим.
loading ...
loading ...
loading ...