NUK - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Primerjava spletnega iskalnika Google in vzajemnega kataloga COBIB : razlike pri iskanju informacij med študenti sociologije in študenti biologije : diplomsko delo
    Pavlović, Milica, 1986-
    Z razvojem spleta in spletnih iskalnikov se je spremenil način dostopanja do informacij. Danes se pri iskanju informacij vse več ljudi najprej obrne na splet, in sicer najpogosteje na spletni ... iskalnik Google. Namen diplomskega dela je bil primerjava spletnega iskalnika Google in vzajemnega kataloga COBIB, in sicer s stališča uporabnikov. V mesecu maju in juniju 2011 smo izvedli spletno anketo med študenti Oddelka za biologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in študenti Oddelka za sociologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zanimalo nas je kako dobro poznajo Google in COBIB, kako pogosto ju uporabljajo, kako ju ocenjujejo, s kakšnimi težavami se srečujejo pri iskanju ter kakšni so njihovi predlogi za izboljšanje iskanja. Rezultati so pokazali, da študenti bolje poznajo Google kot COBIB in ga tudi pogosteje uporabljajo. Zelo pomemben razlog za takšno situacijo je enostavnost uporabe Googla. Tudi po večini lastnosti je Google v prednosti pred COBIB-om. Izjema sta le kakovost in preverljivost informacij, za kateri študenti pripisujejo boljšo oceno COBIB-u. Google predstavlja resno konkurenco knjižnicam in njihovim spletnim katalogom. Zato je potrebno posodobiti knjižnične spletne kataloge, in sicer tako, da jih čim bolj poenostavimo in približamo uporabnikom. Nujna pa je tudi boljša promocija tečajev za iskanje v knjižničnih katalogih.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [M. Pavlović], 2011
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 47263330

Reserve material at the desired pickup location.

Pickup location Material status Reservation
OHK-Bibliotekarstvo
available - outside loan, loan period: 7 days
Aškerčeva paketnik
Parcel box
available - outside loan, loan period: 7 days
Call number – location, accession no. ... Copy status
OHK - Bibliotekarstvo
 DIP 025.3 PAVLOVIĆ M. Primerjava
OHK - Bibliotekarstvo
 DIP 025.3 PAVLOVIĆ M. Primerjava
available - outside loan, loan period: 7 days
OHK - Bibliotekarstvo
 SKL-Dipl 025.3 PAVLOVIĆ M. Primerjava
OHK - Bibliotekarstvo
 SKL-Dipl 025.3 PAVLOVIĆ M. Primerjava
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...