NUK - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Kompleksnost, literatura, znanost: o diskurzu in dialogu = Complexity, literature, sciences: initial remarks on discourse and dialogue
    Škulj, Jola
    Globlji vpogled v zapleten poetološki sistem modernizma, obdobja, ki se je izgrajevalo v ključnih historičnih prelomih, nanovo valoriziralo vlogo jezika in odkrilo ključen pomen gledišča v literaturi ... ali slikarstvu, pa tudi v znanosti (prim. Heisenberg), pomika vlogo humanistike v novo osvetljavo, tako da ne preseneča, da so jo v ponovnem pretresu znanosti kot enega od petih konkretnih kontekstov za novo produkcijo znanja in za uspešnost znanstvenih politik izpostavljali tudi v epistemoloških predpostavkah (Nowotny idr.). Literatura je vitalen segment žive pojavnosti in branja so neposreden izziv človeške avtopoetske adaptacije in identitetnega prevpraševanja. Razprava se osredotoča na dvoje temeljnih svojstev, na autopoiesis in njen smisel v poiesis, ter na potencial, ki ga imajo besedila v kompleksni življenjski dinamiki.
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2012
    Language - slovenian, english
    COBISS.SI-ID - 49702754