NUK - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Kulturno-hermenevtični vidiki jezikovnih presečišč v afriški frankofonski literaturi : Ahmadou Kourouma in postkolonializem : magistrsko delo
    Maksl, Teja
    Ahmadou Kourouma je frankofonski afriški avtor petih romanov, nastalih konec dvajsetega stoletja. Njihovo aktualnost je moč opaziti še danes. Čeprav je njegova dela podrobno analiziralo že mnogo ... teoretikov z različnih vidikov, nam v zadnjih desetletjih razvito teoretično polje postkolonialne kritike ponuja novo platformo za vpogled v dela, ki so v času svojega nastanka, predvsem zaradi svoje jezikovne inovativnosti, pomenila konkreten prelom z uveljavljenim diskurzom o Afriki, njeni zgodovini in njenih kulturah, ter ponudila tako novo smer izražanja afriškim pisateljem kot tudi nov pogled na kontinent in njegove realnosti. V pričujoči nalogi se delom približamo s kombinacijo jezikovne analize in postkolonialnega kritičnega pogleda ter poskušamo podati nastavke za nadaljnje analize del v tej smeri.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [T. Maksl], 2017
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 64611682

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Filozofija
 MagB VII MAKSL T. Kulturno-hermenevtični
OHK - Filozofija
 MagB VII MAKSL T. Kulturno-hermenevtični
available - reading room
OHK - Romanski jeziki in knjiž.
 MagB FRA/26
OHK - Romanski jeziki in knjiž.
 MagB FRA/26
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...