NUK - logo
National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Heroinska kriza kot pokrajina na zemljevidu uživanja drog
    Grebenc, Vera, 1967-
    S kvalitativno analizo intervjujev uživalcev drog, v katerih se avtorica osredotoči na pripovedi, ki govorijo o heroinski krizi, izdela zemljevid heroinske krize. Krizo analizira v povezavi s ... socialnim kontekstom: zaposlitev, šolanje, prosti čas, socialne mreže in glede na situacije, ki so pomembne v vsakdanjem življenju ljudi, ki uživajo droge: nabavljanje, uživanje. Pokaže se, da kriza ne zaseda osrednjega mesta v življenju ljudi, kiso zasvojeni s heroinom, je pa na poseben način stalno prisotna. Dober iztekkrize je povezan s socialnim položajem posameznika in trenutnimi okoliščinami, naj gre za obvladovanje tveganj, povezanih s praksami uživanja heroina, ali pa za ohranjanje ali ponovno vzpostavljanje pomembnih socialnih vlog v življenju ljudi, zasvojenih s heroinom.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 42, št. 1, mar./apr. 2005, str. 159-177)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2005
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 1779557

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 42, št. 1, mar./apr. 2005, str. 159-177)

loading ...
loading ...
loading ...