NUK - logo
National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Razvoj konceptualnega modela avtentičnega vodenja
    Černe, Matej, 1986- ; Penger, Sandra
    Vodje v današnjem spremenljivem, nestabilnem poslovnem okolju težijo k maksimizaciji uspešnosti pogosto s pomočjo neetičnih prijemov (korporacijski škandali, kot so Enron, WorldCom, Adelphia, ... Parmalat, AIG). Zato se je na področju vodenja pojavil nov konstrukt, avtentično vodenje, ki predstavlja transparentno delovanje vodij v povezavi in sodelovanju z vsemi deležniki organizacije. Tudi strateško ravnanje s človeškimi viri je princip odzivnega delovanja v organizaciji, primernega za turbulentno okolje. Zaradi odzivnosti na spremembe in prekrivajočem se področju vodenja ter aktivnosti ravnanja s človeškimi viri je smiselna povezava obeh področij v enoten konceptualni model, ki temelji na preteklih raziskavah z obeh področij. Uvedba novega konstrukta, procesa avtentičnega vodenja, služi kot povezava modela razvijanja avtentičnega vodenja in aktivnosti razvijanja ter uresničevanja strategije strateškega ravnanja s človeškimi viri v treh korakih. To za sodobne učeče se organizacije pomeni trajni vir konkurenčne prednosti.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 47, št. 4, jul.-avg. 2010, str. 819-842)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2010
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 19438822

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 47, št. 4, jul.-avg. 2010, str. 819-842)

loading ...
loading ...
loading ...