NUK - logo
National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Spremembe sosedskih odnosov kot odziv na zahteve delovnega življenja?
    Filipovič Hrast, Maša, 1977-
    Vdor delovnega življenja v zasebno, družinsko življenje je v raziskovanju pogosto poudarjen problem, manj pa je raziskan vpliv spremenjenih delovnih razmer na življenje lokalnih skupnosti in na ... sosedske odnose. Te teme se loteva pričujoči članek. Na podlagi manjše kvantitativne raziskave v dveh ljubljanskih soseskah (Fužine in Murgle) avtorica analizira vpliv delovnega statusa in odnosa do dela na občutek pripadnosti skupnosti. Ugotavlja, da bolj kot sam delovni status na navezanost na skupnost in pogostost stikov s sosedi vpliva odnos, ki ga imajo ljudje do dela. Tako posamezniki, ki večji pomen pripisujejo delu, čutijo večjo odtujenost v soseski, manj zaupajo sosedom ipd. Nasprotno pa posamezniki, ki večji pomen v življenju dajejo družini, prijateljem, prostemu času, čutijo manjše nezaupanje in manjšo odtujenost v soseski.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 46, št. 4, jul.-avg. 2009, str. 485-505)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2009
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 28620125

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 46, št. 4, jul.-avg. 2009, str. 485-505)

loading ...
loading ...
loading ...