NUK - logo
TEOF, Theological Library Maribor (STK)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Biografska vzgoja za empatijo in odpuščanje : diplomsko delo
    Šeme, Marija, [1988-]
    Življenje vsakemu posamezniku prinaša veliko različnih osebnih izkušenj, ki predstavljajo možnost in priložnot za učenje in osebnostno rast. Pričujoča diplomska naloga obravnava osebno izkušnjo kot ... priložnost za neformalno učenje, ki ima dandanes prav tako pomembno vlogo v življenju posameznika, kakor institucionalno izobraževanje. V nalogi s pomočjo treh zapisanih pričevanj opazujemo razvoj empatije in odpuščanja preko osebne izkušnje avtorjev. Izbrane osebne izpovedi (Tim Guénard: Močnejši od sovraštva; Anne-Dauphine Julliand: Dva koraka po mokri mivki; Joseph Fadelle: Cena, ki sem jo plačal) ne spadajo med avtobiografije, vendar jih uvrščamo med dela izpovedne narave, ki vsebujejo avtobiografske elemente. V nalogi bomo prav tako opozorili na edukativno razsežnost branja osebnih izpovedi, ki prinašajo priložnost za sekundarno doživete izkušnje ob branju. Opazovali bomo, kako lahko izbrane osebne izpovedi bralca vzgajajo za empatijo in odpuščanje.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [M. Šeme], 2014
    Language - slovenian, french
    COBISS.SI-ID - 54184546

Reserve material at the desired pickup location.

Pickup location Material status Reservation
TEOF, Theological Library Maribor
available - outside loan, loan period: 21 days
Call number – location, accession no. ... Copy status
S 7 Di/14 0000000010 S 7 Di/14 10 available - outside loan, loan period: 21 days
loading ...
loading ...
loading ...