NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - OHK-Anglistika, germanistika in prevajalstvo (FFLJ-2)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Die dunkle Kammer : Phraseologie in Literatur und Film am Beispiel des Romans Die dunkle Kammer von Rachel Seiffert und dessen Verfilmung = Die dunkle Kammer (Temna soba) : frazeologija v literarni in filmski podobi romana Die dunkle Kammer pisateljice Rachel Seiffert : diplomsko delo
    Smolar, Špela, 8.10.1994-
    V svojem diplomskem delu raziskujem frazeme, ki sem jih izpisala iz romana Die dunkle Kammer pisateljice Rachel Seiffert. Frazeme sem primerjala s filmsko različico omenjenega romana z naslovom Lore. ... Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov: v prvem obravnavam definicijske lastnosti frazemov, klasifikacijo po Haraldu Burgerju, frazeologijo v literarnih delih in frazeologijo kot del intertekstualnosti v filmu Lore. V zaključku teoretičnega dela predstavljam intermedialnost in vizualnost v filmu. V drugem, empiričnem delu je v ospredju analiza izbranih frazemov iz obeh medijev (romana in filma), ki so porazdeljeni in analizirani po določenih kriterijih. Rezultati analize in primerjave med frazemi v romanu in v filmu so pokazali, da se v filmu ponovi le dobra tretjina frazemov, ki se pojavijo v romanu, med katereimi sta najpogostejša tipa frazemov kinegrami in delni idiomi. To pomeni, da ima bralec romana na razpolago več frazemov in natančnejši opis oseb, stvari in izražanj. S tem se stopnjuje tudi napetost. V filmu pa k temu pripomorejo med drugim tudi vizualni in glasbeni učinki, ki popestrijo celotno zgodbo.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [Š. Smolar], 2017
    Jezik - nemški
    COBISS.SI-ID - 65118818

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 SKL-DiplB SMOLAR Š. Dunkle Kammer
OHK - Germanistika
 SKL-DiplB SMOLAR Š. Dunkle Kammer
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...