NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Zadovoljstvo uporabnikov s postavitvijo knjižnega gradiva v Osrednji knjižnici Celje : diplomsko delo s prilogami na CD ROMu
    Fonda, Manuela
    Za postavitev knjižnične zbirke v prosti pristop je s stališča uporabnika zelo pomembno, da je gradivo urejeno po načinu, ki omogoča samostojno uporabo in izbiro informacijskih virov ter prikaz ... učinkovitosti strokovne ureditve gradiva. V ta namen je bila v petdesetih letih prejšnjega stoletja v Slovenijiza knjižnično sistematiko sprejeta Univerzalna decimalna klasifikacija, ki je s časom postala glavni klasifikacijski sistem v vseh tipih knjižnic. Ker se v praksi upoštevajo tudi standardi za vsebinsko obdelavo in z njo povezano postavitvijo knjižnične zbirke, sem preverila, kako Osrednja knjižnica Celje uresničuje pravila o ureditvi knjižnične zbirke, ki so zapisana v knjižničarski zakonodaji. Glede na zastavljene cilje raziskave in velikost populacije je bilo anketiranje najprimernejša metoda zbiranja podatkov. Raziskava je bila izvedena v času delovne prakse na vzorcu 100-ih uporabnikov knjižnice. Anketirani so v raziskavi izrazili visoko zadovoljstvo glede kvalitetne postavitve knjižnega gradiva v knjižnici in prijaznosti ter ustrežljivosti informatorjev na posameznih oddelkih. Uporabnikom knjižnice so poleg pomoči informatorjev pri iskanju knjižnega gradiva pomembna tudi druga orodja. V prvi vrsti je to knjižnični katalog, sledijo napisi nad regali in na policah, oznake z barvno vertikalno črto ob vstopu na oddelek ter velika tabela s tlorisom nad izposojnim pultom. Najnižje zadovoljstvo so izrazili za oznake vsebin po nadstropjih ob izhodu iz dvigala. Ocenjujem, da lahko raziskavo ob korekciji pomanjkljivosti, ki so se pokazale v teku dela, vodstvo knjižnice uporabi kot model rednega, nadaljnjega preverjanja dela knjižnice.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. Goropevšek], 2012
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 15921973

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 GOROPEVŠEK M. Zadovoljstvo
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 GOROPEVŠEK M. Zadovoljstvo
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 GOROPEVŠEK M. Zadovoljstvo/DVD
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 GOROPEVŠEK M. Zadovoljstvo/DVD
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...