NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Mavrični katalog : vsebinski opis gradiva za uporabnike v tretjem življenjskem obdobju : besedišče uporabnikov Medobčinske matične knjižnice Žalec primerjalno s Splošnim slovenskim geslovnikom : diplomsko delo
    Štusej, Irena
    Vsebinska obdelava gradiva je prepuščena geslilcem, ki razmišljajo pod vplivom prevladujoče kulture. Posledica tega je, da je gradivo za nekatere posebne (marginalne) skupine uporabnikov neustrezno ... vsebinsko označeno in zato težje najdljivo. Raziskava zajema skupino upokojencev kot posebno skupino uporabnikov v knjižnici. Uporabljene so tri metode: intervju z upokojenemi obiskovalci knjižnih čajank, opazovanje upokojencev pri oblikovanju informacijskih poizvedb v knjižnici in pisna anketa, na katero je odgovorilo 90 upokojencev, članov Medobčinske matične knjižnice Žalec. Raziskava zajema tudi intervju z direktorji slovenskih splošnih knjižnic o uposabljanju upokojencev za iskanje gradiva z knjižnici. Namen vseh treh raziskovalnih metod je odkriti besedišče, s katerimi upokojenci iščejo gradivo v knjižnici in ga primerjati z gesli Splošnega slovenskega geslovnika, ki jih knjižničarji uporabljajo za vsebinski opis gradiva v Cobiss-u (Kooperativni online bibliografski sistem in servisi). Iz gesel, ki so jih navedli pri vseh treh metodah, sta nastala dva seznama: 1, Seznam gesel, ki se pokrivajo z gesli iz SSG in 2, Seznam gesel, ki se ne pokrivajo s tistimi iz SSG. Izbranih in analiziranih je nekaj najpogostejših gesel, ki so predlagana za uvrstitev v SSG kot nesprejeta gesla.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [I. Štusej], 2007
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 34278754

Rezervirajte gradivo na želenem mestu prevzema.

Mesto prevzema Status gradiva Rezervacija
OHK-Bibliotekarstvo
prosto - na dom, čas izposoje: 7 dni
Aškerčeva paketnik
Paketnik
prosto - na dom, čas izposoje: 7 dni
Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda
OHK - Bibliotekarstvo
 DIP 025.4 ŠTUSEJ I. Mavrični
OHK - Bibliotekarstvo
 DIP 025.4 ŠTUSEJ I. Mavrični
prosto - na dom, čas izposoje: 7 dni
OHK - Bibliotekarstvo
 SKL-Dipl 025.4 ŠTUSEJ I. Mavrični
OHK - Bibliotekarstvo
 SKL-Dipl 025.4 ŠTUSEJ I. Mavrični
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...