NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Postavitev gradiva na oddelkih za odrasle : enote Knjižnice Šiška, enote Knjižnice Jožeta Mazovca in Knjižnice Otona Župančiča Mestne knjižnice Ljubljana : diplomsko delo s prilogami na CD ROMu
    Levičar, Janja
    V MKL so ob združenju pripravili tudi seznam enotnih postavitvenih vrstilcev UDK. Namen raziskave je bil preveriti prakso uporabe skupnih postavitvenih vrstilcev v Knjižnici Otona Župančiča, ... Knjižnici Šiška in Knjižnici Jožeta Mazovca z enotama Zalog in Šentvid, predstaviti značilnosti postavitve na oddelkih za odrasle v posameznih enotah in obseg gradiva zanimivih skupin. Raziskava je potekala od decembra 2010 do avgusta 2011. Novi seznam sem primerjala z dejansko postavitvijo gradiva na policah in tako pridobila podatke za analizo stanja postavitve. Rezultati so pokazali, da so tri območne knjižnice gradivo v večini že postavile po skupnih UDK vrstilcih, manjši krajevni knjižnici pa močno zaostajata. Večina neurejenih vrstilcev ima UDK oznako 8, večina urejenih vrstilcev pa UDK oznako 1. Problem poenotenjaje predvsem v neupoštevanju specifik posameznih knjižnic. Manjše enote bi lahko skupine oblikovale po enotnem principu, kjer je to glede na razpoložljivo gradivo in prostor možno, jih primerno označile in izpustile tiste postavitvene skupine, ki jih zaradi premalo enot gradiva ali prostorskih omejitev ne morejo oblikovati. Veljalo bi tudi ponovno razmisliti oohranitvi oz. ponovnem oblikovanju nekaterih starih postavitvenih skupin. Alise bo poenotenje dejansko realiziralo oz. v kolikšni meri bo to možno, je težko napovedati. Potrebno bo še veliko dogovarjanj s centralno knjižnico.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [J. Levičar], 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 46692706

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000022 LEVIČAR J. Postavitev
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 022 LEVIČAR J. Postavitev
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000022 LEVIČAR J. Postavitev/CD ROM
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 022 LEVIČAR J. Postavitev/CD ROM
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...