NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Postavitev gradiva na oddelkih za odrasle : enote Knjižnice Bežigrad, Knjižnice Prežihov Voranc in Knjižnice Otona Župančiča Mestne knjižnice Ljubljana : diplomsko delo s prilogami na CD ROMu
    Dolar, Anamari
    Ustanovitev javnega zavoda Mestna knjižnica Ljubljana vključuje poenotenje vseh storitev združenih knjižnic. S tem so uporabnikom olajšali obiske in iskanje gradiva v vseh enotah Mestne knjižnice ... Ljubljana. Ob združenju so pripravili seznam enotnih postavitvenih vrstilcev UDK. Naloga je bila ugotoviti, ali se seznam ujema tudi v praksi. Raziskavo se je izvajalo na petih izbranih knjižnicah in sicer v Knjižnici Bežigrad, Črnuče, Prežihov Voranc, Rudnik ter v Knjižnici Otona Župančiča. S seznamom enotnih postavitvenih vrstilcev se je od police do police preverjalo dejansko stanje. Pridobljene rezultate se je uredilo v tabele, za opis stanja pa smo uporabili dva termina, urejeno in neurejeno. Tekom raziskave smo ugotovili, da so knjižnice še v fazi preurejanja, razmerje se počasi ureja. Sicer pa so rezultati pokazali, da je več kot polovica vrstilcev (69 %) v vseh petih knjižnicah skupaj, že urejenih. Odstopanja so in bodo še nekaj časa v manjših krajevnih knjižnicah. Narejene so analize za vsako knjižnico posebej in izpostavljeni določeni primeri skupin z obrazložitvijo stanja. Vsaka knjižnica posebej upošteva uporabnike, prostor in okolje, v katerem deluje.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [A. Dolar], 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 46695010

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000022 DOLAR A. Postavitev/CD-ROM
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 022 DOLAR A. Postavitev/CD-ROM
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000022 DOLAR A. Postavitev
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 022 DOLAR A. Postavitev
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...