NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Evalvacija postavitve gradiva po bralnih perspektivah na mladinskem oddelku Knjižnice Otona Župančiča, Mestna knjižnica Ljubljana : diplomsko delo s prilogami na CD ROMu
    Marovt, Tjaša
    V Knjižnici Otona Župančiča (KOŽ), Mestna knjižnica Ljubljana (MKL), so na mladinskem oddelku v letu 2010 prvi v Sloveniji izvedli postavitev gradiva po bralnih perspektivah, ki postavi v središče ... oblikovni in vsebinski vidik, tipičen za določeno bralno starost. Le-ta ni nujno povezana s kronološko starostjo bralca. V diplomskem delu je predstavljena postavitev mladinskega oddelka dveh enot MKL: KOŽ in Knjižnice Bežigrad. V času nastajanja diplomskega dela je bilo gradivo na mladinskem oddelku Knjižnice Bežigrad postavljeno po sistemu CPM (Cicibani, Pionirji in Mladinci), torej po kronološki starosti bralcev. Raziskava o zadovoljstvu uporabnikov s postavitvijo gradiva je bila izvedena v obeh knjižnicah. V Knjižnici Bežigrad je na anketne vprašalnike odgovarjalo 33 učencev od 6. do 9. razreda osnovne šole. Raziskava med uporabniki KOŽ-a je bila opravljena na osnovnih šolah med sedmošolci, ki so tem šolskem letu obiskali knjižnico v okviru projekta Rastem s knjigo. Anketiranci Knjižnice Bežigrad v povprečju menijo, da jim klasična postavitev gradiva bolj odgovarja kot anketirancem KOŽ-a postavitev po bralnih postavitvah. Niti v KOŽ-u niti v Knjižnici Bežigrad niso imeli težav pri iskanju določenih knjig. Anketirancem KOŽ-a knjižnica predstavlja tako učno okolje kot prostor za preživljanje prostega časa in menijo, da dobijo želene informacije ter potrebno pomoč knjižničarjev. Rezultati so lahkov pomoč knjižničarjem pri vpeljavi postavitve po bralnih perspektivah.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [T. Marovt], 2012
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 49889378

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.4 MAROVT T. Evalvacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.4 MAROVT T. Evalvacija
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.4 MAROVT T. Evalvacija/CD-ROM
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.4 MAROVT T. Evalvacija/CD-ROM
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...