NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Zastopanost teorije raznoterih inteligentnosti v učbenikih za angleščino kot tuji jezik in slovenščino kot drugi ali tuji jezik = The representation of the theory of multiple intelligences in textbooks for English as a foreign language and Slovene as a second or foreign language : magistrsko delo
    Kastelic, Vesna, slovenistika, 1990-
    Gardnerjeva teorija raznoterih inteligentnosti je ena izmed mnogih, ki si prizadeva svoja spoznanja oblikovati v način učenja in poučevanja, ki upošteva lastnosti in sposobnosti vseh učencev. Ključna ... misel teorije o več inteligentnostih je, da se učenci med seboj precej razlikujejo, zato mora biti poučevanje raznoliko, fleksibilno in prilagodljivo edinstvenim prepletom zmožnosti učencev. Obenem pa teorija poudarja, da ima vsak posameznik potencial, da razvije vseh sedem inteligentnosti (jezikovno, logično-matematično, prostorsko, medosebno in znotrajosebno, glasbeno in telesno-gibalno inteligentnost), če to dopušča okolje. Glavni namen magistrskega dela je bil predstaviti teorijo in ugotoviti zastopanost posameznih inteligentnosti v učbenikih za angleščino kot tuji jezik in slovenščino kot drugi ali tuji jezik in s tem prikazati, katere inteligentnosti so v učbenikih pogosteje pristone in hkrati pomembnejše za uporabnike. Izkazalo se je, da v vseh učbenikih prevladuje jezikovna inteligentnost, saj so zmožnosti v okviru nje tiste, ki naj bi jih gradiva za učenje jezika v največji meri spodbujala. Ob tem pa so rezultati analize pokazali, da imajo v obravnavanih gradivih pomembno vlogo tudi logično-matematična, prostorska, medosebna in znotrajosebna inteligentnost, v učbenikih za mlajše učence pa tudi telesno-gibalna in glasbena inteligentnost.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [V. Kastelic], 2015
    Jezik - angleški, slovenski
    COBISS.SI-ID - 58943330

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 SKL-MagB KASTELIC V. Zastopanost
OHK - Germanistika
 SKL-MagB KASTELIC V. Zastopanost
prosto - za čitalnico
OHK - Slovenistika in slavistika
 MagB 0000000023 KASTELIC V. Zastopanost
OHK - Slovenistika in slavistika
 MagB 23 KASTELIC V. Zastopanost
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...