NUK - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Mobing v osnovni šoli : razumevanje in doživljanje mobinga med šolskimi svetovalnimi delavci [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Skok, Maša
    Magistrsko delo skuša osvetliti razumevanje in doživljanje mobinga med izbranimi svetovalnimi delavkami v osnovni šoli. S teoretičnega vidika sta predstavljena mobing kot sociološki, pravni in ... zdravstveni problem sodobnega časa ter delovanje šolske svetovalne službe. Opisane so različne definicije mobinga in vrste dejanj, vzroki in posledice pojava. Nadalje so kot pomembni členi delovanja vzgojno-izobraževalne institucije predstavljeni preventivni in kurativni ukrepi zoper mobinga. Povzeli smo tudi izsledke različnih raziskav o mobingu v vzgojno-izobraževalnem prostoru. V drugem, empiričnem delu smo iskali odgovore na naslednje vsebinske sklope raziskovalnih vprašanj: sodelovanje šolskih svetovalnih delavk z različnimi skupinami ljudi v šoli ter razumevanje in doživljanje mobinga. Ugotovili smo, da mobing v vzgojno-izobraževalnih institucijah, kjer so zaposlene intervjuvane šolske svetovalne delavke, po njihovem mnenju je prisoten. Ocenjujemo, da intervjuvanke mobing relativno dobro poznajo. Najmanj so seznanjene s pravno ureditvijo v Republiki Sloveniji ter z (ostalimi) možnostmi kurativnih ukrepov. Tri od štirih interjuvanih šolskih svetovalnih delavk menijo, da so same doživljale mobing, in sicer v naslednjih oblikah: vertikalni, horizontalni in zunanji. Raziskava je pokazala, da doživljanje mobinga ni (bilo) povezano z delovno dobo, izobrazbo, lahko pa bi bilo z lokacijo vzgojno-izobraževalne institucije, saj je edina intervjuvanka, ki meni, da mobinga ni doživljala, zaposlena na podeželski šoli; ostale pa na mestni oziroma primestni. Nobena od intervjuvank ne poroča o e-mobingu, ki je vzporedno s tehnologijo v porastu v zadnjih letih.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. Skok], 2017
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 66044770

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagBCD SKOK M. Mobing
OHK - Pedagogika in andragogika
 MagBCD SKOK M. Mobing
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...