NUK - logo
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Modeliranje razslojene atmosfere v eksperimentalni napravi jedrske elektrarne s popisom z zgoščenimi parametri = Modelling of the stratified atmosphere in a nuclear power plant experimental facility with a lumped-parameter description
    Kljenak, Ivo ; Mavko, Borut ; Škerlavaj, Aljaž
    Opisano je modeliranje nehomogene večkomponentne atmosfere v večprostorskem zadrževalnem hramu jedrske elektrarne z uporabo popisa z zgoščenimi parametri.Modeliranje je uporabljeno pri obravnavanju ... obnašanja vodika v hramu v nezgodnih razmerah. Glavna prednost predlaganega postopka je možnost modeliranja pojavov v zapletenih večprostorskih zadrževalnih hramih. Kot ponazoritev je bil simuliran poskus E11.2 "Porazdelitev vodika v tokovni zanki", ki je bil izveden na integralni eksperimentalni napravi "Heissdampf Reaktor" (Nemčija). Vhodni model za metodo zgoščenih parametrov je bil razvit za računalniski program CONTAIN. Izračunani tlak, temperature in koncentracije vodika so primerjani z eksperimentalnimi vrednostmi. Dobljena je bila dobra kakovostna napoved razslojevanja atmosfere, kar podpira ustreznost postopka z zgoščenimi parametri.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Letn. 52, št. 6, jun. 2006, str. 340-358)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 20018983