NUK - logo
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Tretja pot? Moralnosti, etike in družine : pristop skozi optiko etike skrbi
    Sevenhuijsen, Selma
    Anthony Giddens v knjigi Tretja pot oriše nov normativni okvir za Nove laburiste in predloge politik, ki izhajajo iz njega. Na temelju svoje diagnoze aktualnih družbeno političnih problemov predlaga ... novo razmerje med pravicami in dolžnostmi in na tem izhodišču podrobno razpravlja o vprašanjih blaginjske in družinske politike. Avtorica v pričujočem članku kritično analizira njegov normativni okvir in trdi, da bi bil precejšen del zamisli politike na način tretje poti bolj utemeljen in prečiščen, če bi vzel v ozir skrb. V članku prikaže, kakšne posledice bi imelo to, če bi etiko skrbi vzeli za normativne smernice novih programskih zamisli, in primerja britansko razpravo z nedavnim predlogom politik na Nizozemskem. Avtorica trdi, da bi morali skrb razumeti kot demokratično prakso in da demokratično državljanstvo predpostavlja, da bi morali imeti vsi enak dostop do dajanja in prejemanja skrbi.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 40, št. 6, nov./dec. 2003, str. 1097-1111)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2003
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 22692189

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 40, št. 6, nov./dec. 2003, str. 1097-1111)

loading ...
loading ...
loading ...