NUK - logo
Teološka fakulteta, Ljubljana (TEOFLJ)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Razvoj in pojmovanje osebe v relacijsko družinski paradigmi
    Kompan Erzar, Katarina
    Pojem osebe v psihologiji dolgo ni mogel dobiti pravega mesta, saj ga ni bilo mogoče umestiti v razumevanje človeka kot posameznika, ki nastane tako, da se njegove vrojene dispozicije razvijejo po ... določenem programu, ki ga posameznik prinese s seboj. Psihologija se je dolgo lovila v nerešljivih napetostih med naravo in vzgojo, vrojenim in pridobljenim, kjer za pojem osebe kot presežne in predvsem radikalno dialoške dimenzije človeka ni bilo mesta. Relacijska paradigma pa je preko radikalnega razumevanja vzajemnosti in presežnosti, ki jo kaže dejanski psihični razvoj, omogočila preseganje teh dualizmov in odprtje novega področja znanstvenega raziskovanja, tj. raziskovanja relacijske matrice, ter tako dala slutiti globino in skrivnostnost ter presežnost človeške osebe.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 3962458