ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Določitev obremenitev v reduktorju električno gnanega pogona zračne ladje : diplomsko delo Visokošolskega strokovnega študijskega programa I. stopnje Strojništvo
    Simčič, Maks, strojnik
    V sklopu diplomske naloge je bila izdelana analiza obremenitev v reduktorju električno gnanega propelerskega potisnega sistema. Na podlagi analize delovanja pogona so bili določeni viri obremenitev, ... ki so v reduktorju lahko prisotni. Pri tem se je analiza sklicevala na ustrezne certifikacijske dokumente, ki zadevajo načrtovanje zračnih ladij. Pripravljenih je bilo 168 različnih obremenitvenih primerov, izmed katerih so bili izločeni tisti, ki predstavljajo kritično delovanje pogonskega sistema z ozirom na posamezne komponente reduktorja. Rezultati analize so v sklopu naloge predstavljeni na način, ki omogoča enostavno detajlno dimenzioniranje komponent brez poglobljenega poznavanja načina delovanja sistema. V sklopu analize je bilo ugotovljeno, da večinski delež obremenitev reduktorja predstavlja način delovanja jermenskega prenosa kot posledica prednapetja jermena.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [M. Simčič], 2022
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 110763011

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...