ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Lokalno upravljanje na primeru primerjave poročil o realizaciji izvedbenih načrtov četrtnih skupnosti MOL : diplomsko delo
    Rašl, Gregor
    Mestna občina Ljubljana ima sedemnajst ožjih delov – četrtnih skupnosti, ki se razlikujejo med seboj po velikosti, geografiji in številu prebivalcev. Namen tega dela je ugotoviti, ali vse četrtne ... skupnosti kljub njihovim razlikam delujejo na enak način, porabljajo sredstva za enake programe in ali prihaja do večjih razlik med njimi. Pri izdelavi tega dela je bila uporabljena metoda analize podatkov. S to metodo je bila preverjena poraba sredstev posameznih četrtnih skupnosti ter poraba sredstev za opravljanje nalog, ki jim jih je prenesla občina. Ugotovljeno je bilo, da četrtne skupnosti s porabo sredstev zadostujejo predpisom Mestne občine Ljubljana in da opravljajo svoje poslanstvo ter naloge. Ugotovljeno je bilo tudi, da četrtne skupnosti porabljajo sredstva po svoji lastni presoji, saj prihaja med njimi do večjih odstopanj, ko porabo razdelimo na segmente. Diplomsko delo predstavlja prispevek k preučevanju lokalne samouprave in preučevanju ožjih delov občin. Iz rezultatov tega dela razberemo, da imajo znotraj mestne občine Ljubljana njeni ožji deli veliko stopnjo avtonomije, kar se tiče porabe sredstev znotraj predpisanih okvirjev. Iz rezultatov razberemo tudi, da se deli MOL resnično razlikujejo med seboj, ne samo po velikosti in številu prebivalcev, ampak tudi po potrebah in po izvajanju programov posameznih ožjih delov.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [G. Rašl], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 154114051

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...