ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Ministrstvo za naravne vire in prostor - razpad pravne države
    Žurej, Jurij
    V Republiki Sloveniji obstajajo posamezni uslužbenci in konkretno ministrstvo, ki zavestno ne spoštujejo zakonodaje. Obstajajo ministri in uslužbenci, ki ne izvršujejo sodnih odločb in zavestno ... molčijo ob zlorabah pravic državljanov. Ne ukrepajo, ko bi morali ukrepati in zagotoviti spoštovanje pravne države. In obstajajo osebe, ki vedo za ogromna oškodovanja proračuna Republike Slovenije in to dopuščajo že leta in leta. Obstajajo uslužbenci, ki v škodo državljanov ignorirajo ugotovitve računskega sodišča in se v določenih primerih celo ne odzivajo na ugotovitve in odločitve posameznih pristojnih institucij države. Govorimo o ministrstvu in posameznih uslužbencih, ki so se postavili nad celoten pravni sistem v Sloveniji. Govorimo o ministrstvu, ki se je postavilo nad vlado, in uslužbencih, ki ignorirajo ministre in predsednika vlade. Posamezniki so se postavili nad zakonodajno, sodno in izvršilno vejo oblasti.
    Source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 42, št. 24, 15. jun. 2023, pril. str. II-VIII)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 155717891

source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 42, št. 24, 15. jun. 2023, pril. str. II-VIII)
loading ...
loading ...
loading ...