ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Hitri krediti in dolžniška past : podrejena financializacija in obrobne finance v baltskih državah = Quick cash and debt traps : subordinated financialization and fringe finance in the Baltic States : magistrsko delo
    Valiukevičius, Vytautas Rapolas
    V zadnjih letih je obrobna finančna industrija postala ena najbolj hitro rastočih industrij na svetu. V baltskih državah so poleg drugih drugorazrednih posojil hitri krediti postali sopomenka za ... oderuške posojilne prakse, ki so se hitro razvile in razširile v prostoru, ki so ga razprli razni družbeni pretresi med finančno krizo leta 2008. V tej magistrski nalogi analiziram finančno industrijo preko teoretičnih raziskav nedavnega vala financializacije in neoliberalnega kapitalizma s podrobnejšim pogledom na režim podrejene financializacije, ki prevladuje v baltskih državah. Vzpon potrošniških kreditov in obrobnega financiranja je podprt z dvoumnimi političnimi navodili nadnacionalnih organizacij ali nacionalnih vlad pod izrazoma »Demokratizacija posojil« in »Finančna vključenost«. Vse večja odvisnost mnogih ljudi od posojil ni naključna in je tesno povezana z globokimi spremembami v delovnih razmerjih, krčenjem socialne države in procesi prekarizacije, ki postajajo sestavni del financializacije vsakdanjih in sodobnih oblik neoliberalne subjektivacije.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [V. R. Valiukevičius], 2023
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 157732867

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...