ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Prihodnost radia je v njegovi preteklosti : soočanje javnega radia z disruptivnimi inovacijami v času digitalizacije : magistrsko delo
    Ravnikar, Izabela
    FM-radio je dolgo imel možnost odlašati z digitalno disrupcijo, s katero so se vsi ostali mediji že soočili, radijska industrija pa se z njo sooča šele zdaj. Kot pred vsakim tehnološkim pretresom so ... se tudi tokrat pojavile napovedi o radijskem koncu. Pogled v zgodovino radia pa pove, da se te grožnje v manjši modifikaciji ponavljajo skozi vso radijsko zgodovino. Skozi lupo teorije medijskih inovacij je cilj naloge identificirati ključne disruptivne inovacije v radijski preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter analizirati odnos radijske industrije do teh inovacij in njihovo implementacijo v radijsko upovedovanje. Naloga skozi spreminjanje odnosa do disruptivnih inovacij, produkcijske spremembe, razvoj kreativnosti in inovativnosti, kadrovski vidik in spreminjanje razmerja med pomembnostjo digitalnega in analognega radia osvetli transformacijo Vala 202 kot posledico disruptivnih inovacij v času digitalizacije. S pomočjo strokovnih intervjujev ugotavlja uspešnost različnih oblik prilagoditve disrupciji: spleta, iPoda s podkasti, pametnega telefona z družbenimi omrežji, pametnih zvočnikov in povezanega avtomobila s pretočnimi platformami ter orodji umetne inteligence.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [I. Ravnikar], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 166315011

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...