ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Razumevanje evroskeptičnih narativov od spodaj v Severni Makedoniji = Capturing eurosceptic narratives from below in North Macedonia : magistrsko delo
    Nikolova, Elena
    Magistrsko delo obravnava dejavnike, ki vplivajo na trend upadanja javne podpore članstvu Severne Makedonije v EU. Osrednja cilja magistrskega dela sta bila (i) kontekstualizirati dejavnike ... evroskepcitizma v Severni Makedoniji in (ii) osvetliti pomen narativov, ki osmišljajo stališča glede članstva Severne Makedonije v EU. Analiza je pokazala, da so izzivi, ki se nanašajo na kulturni okvir, pomembno prispevali k nasprotovanju procesa članstva v EU. Predvsem postopno zmanjšanje javne podpore članstvu v EU v zadnjih desetih letih je bilo v veliki meri pripisano kulturnim vprašanjem, ki so jih povzročili bilateralni spori z Bolgarijo in Grčijo. Magistrska naloga v grobem prispeva k razumevanju evroskepticizma v Severni Makedoniji tekom procesa pridruževanja EU in osvetljuje pomen nematerialnih dejavnikov za razumevanje padca podpore evropski integraciji.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [E. Nikolova], 2023
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 166523395

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...