ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Analiza vpliva bolnišničnega informacijskega sistema BIRPIS21 na zdravstvene obravnave v izbrani splošni bolnišnici : diplomsko delo
    Gjoshi, Aferdita
    Bolnišnični informacijski sistemi so vrsta informacijskih sistemov, brez katerih si težko predstavljamo delo sodobnih bolnišnic. Bolnišnični informacijskih sistem BIRPIS21, eden najbolj razširjenih v ... Sloveniji, je v uporabi tudi v izbrani splošni bolnišnici. Namen diplomskega dela je bilo analizirati in ugotoviti vpliv bolnišničnega informacijskega sistema BIRPIS21 na zdravstvene obravnave v Splošni bolnišnici Brežice. Pri metodologiji raziskovanja je bilo opravljenih pet intervjujev z zdravstvenimi administratorji. Vprašanja so bila odprtega tipa. Intervjuji so bili uspešno opravljeni. Z njimi smo pritrdilno odgovorili na zastavljeni raziskovalni vprašanji: 1. uporaba BIRPIS21 je izboljšala komunikacijo zdravstvenih delavcev in zdravstvenih administratorjev med potekom obravnave pacientov in 2. informacijski sistem vpliva na hitrejše delo zaposlenih. Poleg odgovorov na raziskovalni vprašanji smo identificirali tudi značilnosti informacijskega sistema BIRPIS21, ki jih zdravstveni administratorji dojemajo kot prednosti in slabosti. V okviru raziskave je bilo ugotovljeno, da ima informacijski sistem BIRPIS21 veliko dobrih funkcij, ki olajšajo vsakodnevno delo zdravstvenih administratorjev. Najboljša pridobitev, ki jo ima informacijski sistem BIRPIS21, je nedvomno funkcija, ki omogoča elektronski podpis izvidov pacientov, ki ga uporabljajo zdravniki. Na podlagi vseh pridobljenih rezultatov smo lahko podali tudi predloge, ki bi lahko pripomogli k izboljšavi informacijskega sistema BIRPIS21.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [A. Gjoshi], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 166657027

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...