ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Vloga družbenih omrežij v vsakodnevnem življenju mladih = The role of social media in young adults' everyday life : magistrsko delo
    Janković, Nina, 1992-
    To magistrsko delo preučuje vpliv družbenih omrežij na mladostnike. Ta ideja izhaja iz močnega vpliva družbenih medijev na njihove uporabnike. Da bi dobili najboljši rezultat, je opravljen intervju ... uporabnikov družbenih omrežij na podlagi fokusnih skupin. Pomen te raziskave je ugotoviti, kaj so razlogi za prisotnost družbenih omrežij v življenju mladostnikov, kako močno to vpliva na življenje uporabnikov in kakšne težave povzroča. Prav tako se iz vsega naštetega postavlja vprašanje prekomerne uporabe in zasvojenosti z njo. S kvalitativno tematsko analizo in spletnimi fokusnimi skupinami so rezultati dali takšne odgovore, da so bili vsi raziskovalni problem legitimno zastavljeni. Vpliv družbenih omrežij je velik tako v pozitivnem kot v negativnem kontekstu. Po eni strani koristi družbenih omrežij pomembno vplivajo na življenje ljudi in hkrati pozitivno vplivajo na njihovo počutje, po drugi strani pa bi ga uporabniki lahko zlorabili in povzročili težave na istem področju. Z zlorabo zlahka pride do zasvojenosti. Skupno vsem naštetim je čas, preživet na družbenih omrežjih kot tudi namen uporabe družbenih omrežij. Študija je pokazala, da družbena omrežja zahtevajo večjo pozornost in nadaljnji nadzor s strani inštitucij, pristojnih za duševno zdravje, zasvojenost in človekove pravice.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [N. Janković], 2023
    Language - english
    COBISS.SI-ID - 167488771

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...