ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Vloga marketinškega raziskovanja v slovenskih podjetjih ter vpliv na sprejemanje (strateških) odločitev : magistrsko delo
    Arh, Anže
    Delo obravnava vlogo raziskav pri oblikovanju strategij podjetij. Teoretični in empirični podatki so uporabljeni za definiranje vloge raziskav in njihovega položaja v podjetju ter za iskanje načinov, ... kako lahko raziskave še bolj približamo vodstvenim funkcijam ter povečamo njihov pomen pri strateških odločitvah. V prvem delu so predstavljene marketinške raziskave, strategija, vloge tržnih raziskav v podjetjih ter odnos vodstva podjetij do podatkov ter način, kako se sprejemajo odločitve. Empirični del vključuje intervjuje s predstavniki slovenskih podjetij na temo vloge tržnih raziskav, odgovornosti za tržne raziskave v podjetju in tipov izvajanih raziskav. Uporabljene so tehnike deskripcije, kompilacije teoretičnih prispevkov in sinteze, s katerimi so predstavljeni zaključki analize. Ključni ugotovitvi kažeta, da je vloga tržnih raziskav v podjetjih izjemno različna, od produktne, marketinške do strateške. Strateška vloga raziskav je redka.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [A. Arh], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 169418243

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...