ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Pomen lokalnega znanja in kontekstov pri mednarodnih zdravstvenih intervencijah (primer ebole in HIV-a v afriških družbah) : diplomsko delo
    Vindiš, Iris
    Diplomsko delo raziskuje koncept globalnega zdravja in izzive, s katerimi se pri uresničevanju svoje agende spopada pri svoji implementaciji na lokalnih ravneh v nezahodnih družbah. Mednarodna ... skupnost v obliki raznih humanitarnih in nevladnih organizacij ter Svetovne zdravstvene organizacije namenja veliko pozornosti za pomoč v državam v stiski na splošni ravni kot tudi v obliki mednarodnih intervencij v času zdravstvenih kriz ali naravnih katastrof. Takšne intervencije so še vedno v večjem delu zasnovane na biomedicinskem pristopu k zdravju in bolezni, ki odseva zahodne ideje o razumevanju in percepciji telesa. Z namenom osvetlitve odnosa med globalnim zdravjem in med mednarodnimi zdravstvenimi intervencijami v trku z lokalnimi sistemi znanja o določenih bolezenskih stanjih na primeru ebole in HIV-a v afriških družbah poskušamo odgovoriti na vprašanje, na kakšen način ta lokalna znanja in konteksti določajo (ne)uspešnost takšnih intervencij, obenem pa predstavljamo posledice zahodnega pristopa k reševanju lokalnih kriz.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [I. Vindiš], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 169955075

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...