ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Teža kršitve kot razlikovalni kriterij med redno odpovedjo iz krivdnega razloga in izredno odpovedjo s strani delodajalca : diplomsko delo
    Pavc, Ana
    Med delavcem in delodajalcem je dvostransko delovno razmerje, ki ga opredeljuje pogodba o zaposlitvi. Delovno razmerje lahko preneha na podlagi odpovedi. V diplomski nalogi je obravnavana tematika ... ločevanja redne odpovedi iz krivdnega razloga in izredne odpovedi, na podlagi teže kršitve. Pri tem gre za ločevanje med hujšo in lažjo kršitvijo delovnega razmerja. Ne samo da ZDR-1 izrecno ne določa razmejitve, tudi delodajalci težko ločijo med različnimi težami kršitev (lažje, težje). Za lažje ločevanje le-teh si lahko pomagajo s tem, da pri vsakem primeru posebej preučijo vse okoliščine primera. Na podlagi analize izbranih primerov sodnih praks in preučitve pravnih aktov je bilo ugotovljeno, da v praksi velikokrat pride do napravilne ocenitve teže kršitve in da delodajalci težko razmejijo različne teže kršitev.Na podlagi primerov sodnih praks se pojavlja kar nekaj napak pri razločevanju med različnimi težami kršitve. Napake se pojavljajo, ker pri kršitvi niso upoštevane vse okoliščine primera. Vsaka okoliščina primera h kršitvi doda svoj pomen oz. vrednost, ki lahko spremeni celoten pogled na kršitev. Z jasno razmejitvijo med različnimi težami kršitev bi delodajalcem omogočili tudi jasno razmejitev med odpovedmi in tako lažjo podajo odpovedi brez napak.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [A. Pavc], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 178260739

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...